Politika

Новак Килибарда: Србија и Русија ће угушити Црну Гору

ПОДГОРИЦА – Универзитетски професор и бивши истакнути политичар Новак Килибарда оцијенио је да је Црна Гора сада у опасности да нестане.


„Не могу да схватим да нико овдје не примјећује да је Црна Гора, као међународно призната држава, изложена једној ужасној опасности, да ишчили”, рекао је Килибарда у интервјуу подгоричком листу „Побједа”.

Килибарда је објаснио да опасност није у томе да Црна Гора нестане „формално као држава, него да ишчили као држава, са свим садржајима, да остане без властите националне препознатљивости”.

„Русија тражи једино упориште на Балкану у Србији, а Србија, уз огромну помоћ Русије, све чини да угуши Црну Гору, њену нацију и све остало”, рекао је Килибарда.

Изјаве званичника Србије и Српске православне цркве о Црној Гори, у последње вријеме, Килибарда је оквалификовао као „страшне унитарно-клерикалне нападе на Црну Гору”.

Килибарда је оцијенио да ће „неке крупне ствари” у Црној Гори остати неријешене, ако их не ријеши премијер Мило Ђукановић.

Килибарда је додао да су то „све оне ствари које државу чине државом и народ народом”, прецизирајући да се то односи на питање црногорског језика, положај Црногорске православне цркве и на друге „историјске вертикале” Црне Горе.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog