Društvo

Погинули младић се санкао на струњачи

ПАЛЕ - Младић из Бачке Паланке погинуо је прошле ноћи на скијалишту Пољице на Јахорини, пошто је са двојицом другара на струњачи покушао да се спусти низ залеђену стазу, што је у последњих 20 дана друга несрећа са смртним последицама на тој планини.


Име несртеног младића је Симо Карановић из Бачке Паланке, а са њим у друштву били су Радован Родић и Милош Ракић.

Полиција је саопштила да се несрећа догодила око два сата послије поноћи и да је настрадао 23-годишњи младић из Бачке Паланке.

Руководилац Горске службе спашавања на Јахорини Миро Калем рекао је да су ноћас у близини стазе Пољице на Јахорини у веома тешком стању затекли младића који је имао видне повреде на глави, отежано дисање, успорен пулс и који је хроптао, што је указивало на унутрашње крварење.

Калем је нагласио да су повријеђеном младићу указали прву помоћ, да су га упаковали у чамац за спашавање, извукли на стазу и одвезли до санитетских кола Дома здравља Пале.

Калем је рекао да су након тога добили информацију да је младић преминуо у Дому здравља.

Он је нагласио да је Горска служба дошла до информације да су младићи били у кафићу и када су кренули око 2.00 часа преко ски-стазе Пољице скинули су заштитну струњачу са стуба на двосједу у намјери да се на њој спусте.

"Стаза је била ледена и приликом спуштања, највероватније, дошло је до великог убрзања. Двојица младића су испала са струњаче и остали на стази, док је несретни младић улетио у шуму гдје је великом брзином ударио у дрво", рекао је Калем.

Калем је нагласио да су младићи овом приликом направили и кривично дјело - угрожавање безбједности, јер су струњаче заштитне, ако би неко од скијаша ударио у стуб да се не повриједи.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog