Politika

Инцко сад референдум зове лажном узбуном

САРАЈЕВО – Значајнијих промјена Устава БиХ и статуса ОХР-а вјероватно неће бити до октобарских избора, сматра високи представник у БиХ Валентин Инцко, додајући да ће коначну одлуку о затварању ОХР-а донијети Савјет за имплементацију мира.


Инцко каже да је на недавним разговорима са лидерима политичких странака у БиХ код неких осјетио спремност за измјене Устава БиХ у складу са одлуком Суда за људска права у Стразбуру у случају "Сејдић-Финци".

На питања о визној либерализацији и извјештају експерата који прате степен испуњења услова из мапе пута за визну либерализацију, Инцко је рекао да није дио тима, али да мисли да су утисци његових чланова добри.

Високи представник такође сматра да ће експерти у априлу предати извјештај Европском парламенту, и да ће се након тога знати да ли ће рокови за либерализацију визног режима бити испоштовани.

Инцко је такође изјавио да безразложно дигнута бука о промјени закона о референдуму Српске, коју је назвао лажном узбуном

"Закон о референдуму је постојао и прије и нико се није бунио, али је сада дошло до неких измјена које још нису на снази", нагласио је Инцко и додао да ће се тим питањем сада бавити Вијеће народа РС, а можда касније и Уставни суд РС.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog