Politika

Јеремић: За стабилност позови Турску

БЕОГРАД – Шеф дипломатије Србије Вук Јеремић изјавио је након разговора са званичницима у Анкари да Србија и Турска заједно раде на рјешавању проблема у региону и да су одлучне да допринесу успостављању стабилности и мира на Балкану.


Министар спољних послова Србије Вук Јеремић разговарао је у Анкари са турским предсједником Абдулахом Гулом и шефом дипломатије Ахметом Давутоглуом о унапредењу билатералне и регионалне сарадње.

„Србија и Турска деле визију стабилне будућности Балкана, Балкана интегрисаног у Европску унију. Наставићемо да сарадујемо како би Балкан био зона нултог проблема, у смислу регионалних односа”, рекао је Јеремић, преноси РТС.

Јеремић је изјавио и да постоје отворена питања, али и најбоља воља да се сарађује на њиховом рјешавању.

Шеф српске дипломатије је изјавио да је са Давутоглуом разговарао и о економској, културној, научној и техничкој сарадњи.

Изразио је задовољство што постоји велики интерес турских компанија и банака да учествују у изградњи аутопута који ће од Београда, преко Санџака, водити до Црне Горе.

То ће бити велика стратешка инвестиција која ће трансформисати социјалну и економску слику Санџака и учинити Србију најзначајнијим партнером Турске на Западном Балкану, рекао је Јеремић и изразио очекивање да ће Турска ускоро ратификовати уговор о спољној трговини са Србијом.

Давутоглу је изјавио да ће Турска и Србија одлучно наставити да раде на јачању стабилности и просперитета цијелог региона. „Немамо заједничку границу са Србијом, али смо сусједи”, рекао је Давутоглу

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog