Svijet

Тајмс: Нетанијаху одобрио убиство и крађу идентитета

ТЕЛ АВИВ – Израелски премијер Бењамин Нетанијаху одобрио је убиство команданта палестинског Хамаса Махмуда ал- Мабхуха, преносе израелски медији писање „Сандеј тајмса”.


У опширном извjештају, заснованом на извору блиском Мосаду, британски лист наводи да је Нетанијаху дао шефу службе Меиру Дагану зелено свjетло за операцију у емирату на састанку у Мидраши - Мосадовом штабу у сjеверном предграђу Тел Авива.

Исти извори наводе да се група агената обучавала за мисију тајно у једном телавивском хотелу.

Иако је Мосад знао за многе безбjедносне камере постављене широм емирата, агенти су изненађени способношћу полиције у Дабаију да набави све снимке осумњичених на тако ефикасан начин.

Мосад је добио информацију да Мабхух планира да путује у Дубаи и започео рад на плану о убиству у хотелу у коме буде одсјео. Није се предвиђало да ће операција бити посебно ризична, нити компликована и Нетанијаху је наводно рекао агентима Мосада: „ Народ Израел рачуна на вас. Срећно”.

Други британски лист „Сандеј мирор” објавио је данас да британски министри вjерују како су пасоши те земље, које је користио дио агената, тајно копирани на израелском међународном аеродрому Бен- Гурион. Тако је шесторо Британаца усељених у Израел нежељено умјешано у завјеру за убиство.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog