Politika

Вукчевић: Србија не чува Младића

ХАГ – Српски тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић негирао је данас у Хагу да Србија штити генерала Ратка Младића, оптуженог за геноцид над несрбима у БиХ, наглашавајући да ће власти у Београду ријешити тај проблем.


Током међународне конференције о наслијеђу Хашког трибунала, предсједница Удружења Мајке Сребренице Мунира Субашић питала је тужиоца Вукчевића „до када ће Србија чувати Ратка Младића и Горана Хаџића”, сугеришући да српске власти знају гдје се они налазе.

„Србија не чува Младића и мислим да је то свима јасно после хапшења Радована Караџића. То није истина и ми ћемо то да завршимо”, одговорио је тужилац Вукчевић.

На додатно питање Субашићеве да ли мисли да би Скупштина Србије требало да усвоји резолуцију о осуди геноцида у Сребреници, какву је недавно усвојио Европски парламент, Вукчевић је одговорио потврдно.

„Требало би усвојити онакву резолуцију какву је усвојио Европски парламент”, рекао је тужилац.

Вукчевић је оповргао тврдњу Субашићеве да је суђење бившем тузланском званичнику Илији Јуришићу у Београду било „политичко”, подсјећајући да је Јуришић у првостепеном поступку осуђен на 12 година затвора „због кривичног дела у којем је страдало више од 50 војника” ЈНА при повлачењу из Тузле.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog