Društvo

Београд: Састанак министара правде одгођене због магле

БЕОГРАД - Састанак српских и црногорских министара правде, државних тужилаца и тужилаца за организовани криминал одложен је у јутрос јер делегација из Подгорице није допутовала због магле, речено је новинарима у Влади Србије.


Састанак, који је требало да почне у 9.30 биће одржан "током дана". Планирано је да министри правде Србије и Црне Горе Снежана Маловић и Мираш Радовић разговарају о конкретним проблемима у сарадњи правосудних органа двије земље. Састанку ће присуствовати републички јавни тужилац Загорка Доловац и тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић, врховни државни тужилац Црне Горе Ранка Чарапић и специјални тужилац за борбу против организованог криминала Црне Горе Ђурђина Ивановић.

Српски и црногорски званичници размијенили су претходних недеља низ оптужби у вези са сарадњом у борби против организованог криминала, углавном поводом случаја Дарка Шарића држављанина Србије осумњиченог за шверц двије тоне кокаина, који је живио у Црној Гори а тренутно је у бјекству и осумњичених да су његови саучесници.

На састанку , како је најављено, биће размотрене могућности унапређења правне сарадње, прије свега у области међународне правне помоћи у кривичним стварима, као и отворена питања и конкретни проблеми у области сарадње правосудних органа двије земље.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog