Društvo

Јавни позив незапосленим особама са инвалидитетом

Удружење “Фонтана” Бања Лука позива све заинтересоване особе са инвалидитетом, без запослења да се пријаве за учешће у програму едукације 20 особа из области радијског новинарства, водитељства и техничке подршке.


Програм је организован у оквиру пројекта “Радио-медиј једнаких могућности за све”, који је финансиран од стране Центара цивилних иницијатива.

Након завршене едукације постоји и могућност запослења на радио станицама у Републици Српској које су потврдиле своју заинтересованост за учешће у пројекту, кроз медијску подршку и евентуално запошљавање једне или двије особа са инвалидитетом уколико задовоље критеријуме за рад на радију.

Позив важи за особе са инвалидитетом из сљедећих градова и општина: Бања Лука, Приједор, Костајница, Бијељина, Зворник, Милићи , Вишеград и Берковићи.

За учешће у програму могу конкурисати незапослене особе са најмање 40% инвалидности, особе са најмање 70% тјелесног оштећења и особе са лаком менталном ретардацијом.

Одабир особа које ће проћи процес едукације извршиће стручна комисија и Тим пројекта.

Програм едукације састоји се од 5 тренинга који ће бити одржани у Бањој Луци у периоду мај-август 2010. године. Учешће у програму је бесплатно а трошкови превоза, боравка и персоналне асистенције током тренинга ће полазницима бити покривени у одговарајућим износима предвиђеним Уговором о финансирању пројекта од стране Центара цивилних иницијатива, о чему ће благовремено и детаљно бити информисани сви полазници.

Пријаве се могу вршити путем електронске поште на адресу: udruzenjefontana@gmail.com или поштом на адресу: Калемегданска 16, 78 000 Бања Лука, Република Српска, Босна и Херцеговина у затвореној коверти са назнаком: Пријава за учешће у Програму едукације у оквиру пројекта: “Радио –медиј једнаких могућности за све”.

Уз пријаву је потребно доставити биографију и копију дипломе о завршеној стручној спреми која не мора бити овјерена. Биографија обавезно треба да садржи личне податке (име и презиме, датум рођења, адресу становања, и-мејл, телефон и држављанство), податке о стеченом образовању, радном искуству, тренутном статусу, познавању рада/програма на рачунару и пољима професионалног интересовања. 

Позив је отворен од  01. 03.2010. године до 17.03.2010. године.

Све додатне информације могу се добити на телефон/фаx 051/463-142.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog