Politika

СНС сакупила 900, а Нова Србија 179 хиљада потписа

БЕОГРАД - Српска напредна странка је за мање од мјесец дана прикупила 900.000 потписа грађана који подржавају захтјев СНС за расписивање ванредних парламентараних избора, речено је данас на конференцији за новинаре.


Функционер СНС Никола Селаковић најавио је да ће напредњаци наредних дана одлучити коме ће предати први милион потписа грађана, који се залажу за расписивање ванредних парламнетарних избора и подсјетио да ће прикупљање потписа бити настављено.

Осврнувши се на изјаве функционера владајуће коалиције који акцију СНС називају легитимном, али указују да она неће довести ни до каквих ефеката, он каже да оне не говоре у прилог стабилности Владе Србије.

"Такве изјаве не говоре о стабилности Владе Србије и у прилог томе да ће она издржати пун мандат, већ да је, између осталих, Славици Ђукић-Дејановић, Божидару Ђелићу и Мирку Цветковићу стало искључиво до власти, а не до мишљења грађана Србије", навео је Селаковић.

Према његовим ријечима, милион грађана Србије који су својим именом, презименом и бројем личне карте стали иза иницијативе СНС за расписивање ванредних парламентарних избора и који се изричито противе политици актуелног режима.

"Српска напредна странке ће 24. априла одржати страначку Скупштину и тиме ће показати да је највећа странка у Србији и једина која има потенцијал и капацитет да донесе преко потребне демократске промене", рекао је функционер СНС Марко Ђурић.

Изборној скупштини ће, казао је он, присуствовати и представници земаља региона и шире, што "само показује колики је углед за кратко време СНС стекла у међународној заједници".

"Имамо потврђено присуство политичких странака из Грчке, Бугарске, Румуније и Мађарске, а извесно је и да ће представници свих светских сила бити заступљени на том скупу", рекао је Ђурић.

Потпредсједница Нове Србије Дубравка Филиповски изјавила је да је НС до данас скупио 179.000 потписа грађана за расписивање ванредних парламентарних избора и поручила да ће та акција успјети.

"Све више грађана нас подржава, а разлози су вишеструки. Сто динара за један евро значи да се више потрошило, него што се зарадило. Талас поскупљења захвата Србију од сутра, а владајућа коалиција поручује да се све боље живи. Грађани на то више не реагују", изјавила је Филиповски током акције НС у Кнез Михаиловој улици.

Она је додала да ће Нова Србије "наставити да буде стожер свих странака које су за расписивање ванредних избора".

Упитана о наставку засједања Скупштине Србије, Филиповски је навела да никада до сада није правила паузу од два мјесеца у раду и да то показује да не постоји сагласност око закона који су на дневном реду.

"Пре свега постоје велике разлике и полемике око Сребренице. Ми очекујемо да ће се осудити сви злочини", казала је потпредседница НС-а.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog