Politika

Кукан: Изјашњавање о националности је основно право

БАЊА ЛУКА - Брисел инсистира да је потребно усвојити закон о попису становништва у БиХ и да је основно људско право изјаснити се о националности, рекао је Предсједавајући Комисије за југоисточну Европу Европског парламента Едуард Кукан. 


"Основно људско право је да се каже које сте националности. И у мојој земљи, Словачкој, постоји право да се људи изјашњавају о томе", рекао је Кукан.

Он је изразио огромно разочарење због неусвајања Закона о попису сановништва у парламенту.        
        

Говорећи о Уставним реформама, Кукан каже да ''уставна реформа није одлука одједном. Прије избора је битно упознати Суд за људска права у Стразбуру да се дио Устава који се односи на Европску конвенцију о људским правима промијенио. То је најбитније и најхитније.''        
        

Он је изразио разочарење недавним сусретима са парламентарцима у БиХ који су само покушавали објаснити зашто нешто није могуће урадити, а никако како да се то уради.
                
 Осврћући се на усвајање Закона о референдуму у РС, Кукан је истакао да то не значи отцјепљење РС, али да политичари морају бити јако пажљиви прије него што почну да спомињу референдум, јер то може бити јако манипулативно за народ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog