Društvo

Шарић након дојаве одлетио у Швајцарску

ПОДГОРИЦА – Главни осумњичени за организовање шверца дроге Дарко Шарић напустио је Црну Гору 21. јануара приватним авионом и отишао у Швајцарску, пише данас подгоричка штампа.


Позивајући се на извор из Управе полиције Црне Горе, један лист наводи да је Шарић из Пљеваља 21. јануара, истог дана кад је у Србији за њим расписана међународна потјерница, најприје „својим хеликоптером” отишао у Подгорицу, а затим приватним авионом у Швајцарску.

Цитирајући саговорника за кога тврди да је упућен у оперативне податке Управе полиције који се због ознаке 'тајно' не саопштавају, исти лист наводи да је Шарић Црну Гору напустио, јер га је вероватно неко из српске полиције обавестио да је за њим расписана потјерница.

„Црну Гору је напустио на начин који је често користио у протекле двије-три године, приликом пословних путовања у Швајцарску”, а наводи се да је Шарић са подгоричког аеродрома тајно и уз помоћ „моћних људи из државног врха, авионом једне авиокомпаније са чијим је власником пријатељ, одлетио у Женеву”.

Штампа у Подгорици у данашњем броју преноси изјаву портпарола швајцарске полиције Стефана Кундерфмана који је рекао да ће полиција те земље изручити свакога ко се налази на међународним потјерницама.

Кундерфман није желио да коментарише информације да се Шарић налази у Швајцарској.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog