Društvo

Бања Лука: Похапшени учесници у пуцњавама

БАЊА ЛУКА - Бањолучка полиција ухапсила је виновнике оружаних инцидената у бањолучким насељима Старчевица, Лауш, Обилићево и Росуље који су пуцали на неколико објекта у Бањој Луци, а и једни на друге, те нанијели физичке повреде двјема особама. 


"Сви учесници у пуцњавама су брзом и ефикасном интервенцијом полиције идентификовани, од којих је петоро приведено, за тројицом се интензивно трага, а једно лице ће бити приведено током дана", потврдио је замјеник начелника Центра јавне безбједности (ЦЈБ) Бања Лука Жељко Домазет.

        Домазет је на конференцији за новинаре рекао да је у овим окршајима евидентиран један покушај убиства, наношење тјелесних повреда, провалне крађе и изазивање опште опасности и додао да су сва лица која су учествовала и окршајима позната полицији и евидентирана у оперативној и кривичној евиденцији ЦЈБ Бања Лука.

        Прва пуцњава догодила се прошле ноћи када су непозната лица пуцала и разбила стакла на спортској кладионици "Меридијан" и једном интернет кафеу на Старчевици.

        У насељу Обилићево, недуго послије пуцњаве на Старчевици,  испред роштиљнице "Биљана" непозната лица су напала радника те радње и нанијели му дршком пиштоља повреде на глави. Интервенцијом полиције виновници С. В. (31) и Р.З. (36) су након десетак минута ухапшени у насељу Росуље.

        Око 1.30 часова, исте ноћи,  испред породичне куће С.Ш. (25) у насељу Лауш су С.Ш. (25), С.Ћ. (26), Д.Ћ. (24), Н.Ђ. (19) и Д.К.(20) провоцирали укућане тако што су бацали камење и петарде на балкон куће, на шта је С.Ш. са балкона испалио три пројектила из аутоматске пушке у путничко возило у коме су се налазила ова лица, која су затим побјегла. Полиција привела лице које је пуцало и оно је по налогу тужиоца након испутивања пуштен на слободу.

        Тај исти дан у 18.30 часова, поменути С.Ш. је са лицима А.Б. (22) и З.П. (28) пуцао у испред угоститељског објекта "Бистро" (насеље Лауш) у правцу лица са иницијалима С.Ћ.(26), Д.Ћ.(24) и Д.К.(20) и том приликом је од пројектила калибра девет милиметара С.Ћ. задобио устрелну рану у раме.

        Домазет је истакао да је криминалистичком обрадом утврђено да је до овог сукоба дошло између двије групе лица које су евидентиране као вишестуки извршиоци кривичних дјела тешке крађе, разбојништва, изазивања опште опасности, наношења лаких и тешких тјелесних повреда и угрожавања безбједности, а мотив су, највјероватније, међусобни неријешени лични спорови из ранијег периода.

        Конференцији за новинаре у ЦЈБ Бањалука присуствовао је и начелник сектора криминалистичке полиције Недељко Лубура.
        
        О овим догађајима обавијештен је дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се приведена лица пусте на слободу и да се против њих редовним путем поднесу извјешатаји избог кривичних дјела изазивања опште опасности, оштеђења туђе ствари, тјелесних повреда и недозвољене производње и промета опојних дрога.                       

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog