Društvo

Премијер за обнову споменика на Петровом пољу

Предсједник Владе Републике Српске Милорад  Додик примио је данас делегацију СУБНОР-а и Удружења „Јосип Броз Тито“, које су предводили предсједник Општинског одбора СУБНОР-а Кнежево Тодор Дукић и предсједник Удружења „Јосип Броз Тито“ Мирко Раца.


Представници  СУБНОР-а и Удружења „Јосип Броз Тито“ упознали су премијера Милорада Додика са припремама за обиљежавање Дана устанка и одржавање народног збора на Петровом пољу, као и са стањем спомен комплекса из Народноослободилачког рата, који се налази на овом подручју и који је девастиран.

Премијер  Милорад Додик је рекао да ће Влада Републике Српске одобрити потребна средства за реконструкцију спомен комплекса из Народноослободилачког рата на Петровом пољу и омогућити асфалтирање прилазног пута, како би се, несметано, могао одржати традиционални народни збор и обиљежити значајан датум из НОР-а.

Представници СУБНОР-а и Удружења „Јосип Броз Тито“ захвалили су премијеру Милораду Додику на обећаној помоћи како би, на достојанствен начин, на Петровом пољу, био обиљежен 27. јули, Дан устанка народа БиХ, као важан датум из Народноослободилачке и антифашистичке борбе.

Петрово поље је мјесто на којем се, у току Другог свјетског рата, одређено вријеме, налазио и Врховни штаб Народноослободилачке војске Југослави

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog