Politika

Делегација Србије у Алжиру

БЕОГРАД – Министар економије Србије Млађан Динкић и алжирски министар за водне ресурсе Абделмалек Селал оцијенили су данас да треба побољшати економску сарадњу Србије и Алжира, саопштено је из министарства економије.


 

Динкић, који предводи српску делегацију у Алжиру, и Селал, који је копредсједник Мешовите комисије за економску сарадњу са Србијом, су истакли да је циљ да сарадња буде на нивоу на ком је била осамдесетих година, када је Алжир, од земаља чланица Несврстаних, био један од највећих привредних партнера бивше Југославије.

С обзиром на то да Алжир, као једна од најбогатијих земаља Сјеверне Африке, у наредне четири године планира да покрене инвестициони циклус вриједан 150 милијарди долара, ова посјета је изузетна прилика за српске компаније да се укључе у послове у овој земљи, додаје се у саопштењу.

Динкић ће током посјете Алажиру разговарати и са премијером Ахмедом Оузахиаом, а имаће и одвојене састанке са још пет алжирских министара и гувернером Алжира.

Како је најављено сутра ће бити одржан Пословни форум на коме ће учествовати привредници двије земље.

Српску привредну делегацију у Алжиру представља око 60 представника најјачих домаћих компанија. Према званичним подацима, од јануара до новембра прошле године, Србија је извезла у Алжир робе у вриједности од 14,5 милиона евра а увезла за свега 55.000 евра.

У саопштењу се додаје и да су се министар одбране Драган Шутановац и министарка омладине и спорта Снежана Самарџић Марковић, који су у српској делегацији, састали данас са својим алжирским колегама.

Са српском делегацијом допутовала је и фудбалска репрезентација Србије која ће сутра одиграти пријатељски меч са репрезентацијом Алжира.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog