Politika

Србија открила могућности сарадње са Алжиром

БЕОГРАД – Министар одбране Драган Шутановац изјавио је данас да Србија и Алжир имају велику перспективу војно-економске сарадње, која би у будућности могла донијети значајну економску корист српској привреди.


Шутановац, који се у Алжиру састао са министром одбране те земље Абделмалеком Гуенаизијом, изразио је задовољство због тога што двије земље улазе у дугорочно партнерство.

„Уз састанак са министром Гуенаизијом било је састанака који су се тицали и војно-економске сарадње за коју сматрамо да има веома велику перспективу на подручју Алжира, и за коју смо убеђени да ће у будућем времену запослити велики део капацитета металске индустрије Србије, и за коју верујем да ће бити на обострано задовољство реализована дуги низ година”, казао је Шутановац.

„Оно што је важно нагласити, то је да смо на састанку, на коме смо разговарали о будућој сарадњи између Србије и Алжира, добили уверавања да је Алжир изабрао Србију као дугорочног партнера у области одбране и сматрамо да то може да буде веома добар замајац не само за војно-економску сарадњу, већ и за привредну сарадњу у целини”, рекао је Шутановац.

Шутановац је подсјетио да је Алжир један од највећих партнера Србије у области одбране у цијелом сјеверноафричком региону, и да је, поред традиционалног пријатељства које постоји више деценија, сарадња у протекле двије године унапређена тиме што се припадници оружаних снага Алжира школују на Војној академији у Србији.

„Делегација коју предводи министар економије Млађан Динкић имала је велики број састанака, али оно што је најважније - постоји велика вероватноћа да се реализују економски пројекти који ће бити у корист, како радника у Србији, тако и целог Алжира”, рекао је Шутановац.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog