Svijet

Борба против абортуса: Хитлером плаше Пољакиње

ВАРШАВА - Невладина организација Про-Право на живот почела је у Познању кампању против абортуса у оквиру које поставља фотографије Адолфа Хитлера на билбордима и плакатима који треба да преплаше Пољакиње да се не одлуче на абортус чак и када им то закон омогућава.


Вjештачки прекид трудноће дозвољен је у Пољској када су жени угрожени живот и здравље, када је плод неповратно деформисан или у случају силовања. Поред Хитлеровог лика на билбордима су и шокантне фотографије мртвих плодова у различитим фазама развоја, а организатор кампање не крије да је њен главни циљ да престраши и шокира.

"Већина нас игнорише проблем вjештачких прекида трудноће иако их је прошле године било 400. Желимо да натjерамо људе да се замисле, а како да то боље урадимо него да прикажемо какво је зло абортус", казао је листу ''Газета виборча'' Мариуш Дјержавски из те организације која већ пет година обилази Пољску различитим шокантним изложбама против абортуса. Главни дио кампање против абортуса са Хитлером у главној улози биће организован у највећим пољским градовима на Дан жена, 8. марта.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog