Politika

Тадић у Птују са Косоровом и Пахором

БЕОГРАД - Предсједник Србије Борис Тадић састаће се данас послије подне у словеначком граду Птују са премијером те државе Борутом Пахором и предсједницом владе хрватске Јадранком Косор, речено је у кабинету предсједника Србије.


У кабинету словеначког предсједника нису могли да кажу да ли ће осим билатералних, предсједник Тадић и премијери Пахор и Косорова, имати такође заједнички сусрет.

Потврђено је, међутим, да ће послије разговора троје државника говорити на заједничкој конференцију за штампу.

Словеначка национална новинска агенција СТА је пријенела у четвртак да ће Пахоров гост, поред српског предсједника, бити и премијер Хрватске, а да ће теме разговора бити конференција о Западном Балкану, чије је одржавање планирано за 20. март на Брду код Крања.

Хрватска национална новинска агенција Хина је навела да је ријеч о неформалном сусрету током којег ће бити ријечи о конференцији о подршци југоисточној Европи коју заједнички организују Хрватска и Словенија.

Организатори регионалне конференције о Западном Балкану су, такође, Савјет Европе и Европска комисија.

На састанку у Птују ће пажња, како наводе агенције, бити посвећена такође интензивирању међудржавне сарадње, као и размјени искустава у погледу превазилазења економске кризе.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog