Politika

Босић: Подршка Иванићу за мјесто српског члана Предсједништва БиХ

ПАЛЕ - На данашњој сједници Скупштине СДС одржаној у Палама, једногласно је усвојен Извјештај о раду органа странке предсједника Младена Босића, и усвојен нови Програм СДС.


Скупштина је такође једногласно потврдила одлуку Главног одбора странке да кандидат за предсједника РС буде потпредсједник СДС-а Огњен Тадић, те да се финализују разговори око формирања коалиције за предстојеће изборе за двије функције – предсједника РС и српског члана Предсједништва БиХ, првенствено са ПДП и СРС РС као парламентарним опозиционим партијама.

Данашње скупштинско засједање, нагласио је предсједник СДС Младен Босић, показало је јединство СДС, спремност за улазак у политичку борбу пред предстојеће изборе, увјереност у успјех и побједу, и демантовала све необјективне гласине и покушаје појединаца да прикажу да је СДС у турбуленцији и нестабилна.

-Ова данашња Скупштина је, као израз јединства свих њених чланова, најјаче демантовала такве гласине и СДС је овом Скупштином показала да ће сигурно ући у борбу за прво мјесто на политичкој сцени у РС, већ у октобру мјесецу, истакао је Босић.

На питање новинара да ли ПДП и СРС РС подржавају Taдићеву кандидатуру и да ли ће СДС подржати лидера ПДП Младена Иванића за мјесто српског члана Предсједништва БиХ, Босић је одговорио:

-Прије номинације Тадића, обавили смо разговоре са потенцијалним коалиционим партнерима и добили њихову сагласност да ће га подржати као заједничког кандидата. Такође, СДС неће имати ништа против уколико предсједник ПДП Младен Иванић буде кандидат за мјесто српског члана Предсједништва БиХ.

Потпредсједник СДС и кандидат за предсједника РС на октобарским општим изборима, Огњен Тадић, рекао је да је предсједник Српске домаћин у Српској те да има обавезу да чува кућу коју му је народ повјерио на изборима, што ће, како каже, бити његов циљ уколико буде изабран на ту функцију. Тадић је подвукао да очекује подршку свих потенцијалних чланица коалиције и да ће СДС са својим коалиционим партнерима побиједити на изборима 2010. године.

-СДС и овај пут не излази на изборе да би се борила против било кога, него као и увијек да би се борила за РС. Будућност РС је центар наше политичке идеје. Та будућност у овом тренутку тражи промјене у РС. Грађани РС очекују од СДС да направи те промјене, казао је Тадић.

Он је нагласио да је центар програма СДС за 2010. годину усмјерен на пут којим се РС враћа на демократски колосјек, на пут борбе против криминала и корупције, те поручио судијама и тужиоцима да почну да бришу прашину са закона и аката које имају јер ће се њима од идуће године морати почети обавезно бавити.

-Кључни циљ свих политичких субјеката који представљају промјену је да се изврши промјена која значи уклањање са политичке сцене свих појава које су допринијеле овако лошем животу у РС. Ми смо оцијенили да су то, прије свега, криминал и корупција, неуспјешна ревизија приватизације, стално изазивање сукоба на штету РС без икакве потребе, као и самовлашће које је понизило институције РС, поручио је Тадић. 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog