Politika

СДС: Зашто Селман прима плату

БАЊА ЛУКА - Српска демокртаска странка реаговала је на изјаве министра правде РС Џерарда Селмана да је захтјев за његову смјену некоректан питањем зашто прима плату ако нема никакву одговорност за рад правосудног система.


СДС у свом саопштењу наглашава да министар Селман никада није реаговао на њихова бројна упозорења и сумње у етичност, професионалност и повезаност с режимом тужиоца који је водио предмет убиства потпредсједника СДС-а Бранислава Гарића.

"Подсјећамо Селмана да смо управо из ових разлога од самог почетка тврдили да ће убица бити ослобођен, а да се он као министар правде никада није огласио, па чак ни осудио пуштање на слободу убице. Стога, у знак одговорности што никада није покренуо иницијативу пред Високим тужилачким савјетом да испита наше наводе, док му насупрот тога није мањкало агилности да се укључи у одређене процесе који се воде против функционера СНСД-а, понављамо захтјев министру правде да одмах поднесе оставку" наводи се у саопштењу СДС.

СДС наводи да је негирање директора полиције РС Уроша Пене да је Гарић тражио заштиту од полиције и пријавио да му је угрожен живот, још један су доказ да режим покушава прикрити сопствену одговорност у овом злочину.

СДС је презентовала документе у којима се види да је, осим Гарића, чак и СИПА обавијестила МУП РС о пријави у којој Гарић наводи да му је угрожен живот и тражи заштиту.

 

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog