Politika

Србија упутила молбу за изручење Ганића

БЕОГРАД - Министарство правде Србије упутило је данас надлежним органима Велике Британије молбу за изручење Ејупа Ганића.


Молба са обимном судском документацијом упућена је Великој Британији, са захтјевом да се Ганић преда Вишем суду у Београду како би се довршио кривични поступак који се против њега води у Србији, наводи се у саопштењу.

Британски суд одредио је да Србија молбу за изручење Ганића и пратећу судску документацију треба да достави до 7. априла.

Децембра 2008. године Вијеће за ратне злочине Вишег суда у Београду покренуло је истрагу против Ганића због основане сумње да је непосредно, заједно са другим лицима, супротно конкретним споразумима о мирном повлачењу јединица ЈНА из Босне и Херцеговине, издавао наређења за нападе на објекте ЈНА у Сарајеву – војну болницу, Дом ЈНА, колону санитетских возила и војну колону у Добровољачкој улици.

Рјешењем о спровођењу истраге Ганићу се на терет стављају три кривична дјела - ратни злочин против рањеника и болесника, противправно убијање и рањавање непријатеља и употреба недозвољених средстава борбе, наводи се у саопштењу Министарства правде.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog