Politika

СРС РС: Грађани ће завршити на казану, а они у Калдери

БАЊА ЛУКА - Српска радикална странка РС се у потпуности солидарише са више од 40.000 пензионера и  бораца у РС, који су најзад примили пензије, али умањење у просјеку за 150 до 500 марака.


Овако драстично кажњавање најсиромашнијег дијела популације посљедица је још једне у низу „генијалних“ економских мјера Владе Милорада Додика која ће за резултат имати уштеде од 30 милиона марака, остварене на свођењу пензионера и бораца на један оброк дневно, кажу у данашњем саопштењу СРС РС и додају:

Сада је потпуно јасно зашто је влада Милорада Додика уз сагласност Пантелије Ћургуза и Раде Ракуља и свесрдну подршку посланика владајуће коалиције СНСД , СП и ДНС усвајала законе по хитном поступку уочи Нове године, испуњавајући налоге ММФ и свјетске банке, а на рачун сиромашних пензионера , бораца и инвалида , нашта је на вријеме упозоравала СРС РС.

Та отворена чињеница добија своју монструозну димензију када се зна да је Влада РС, прије неколико дана, частила по козна који пут своје ортаке, Слободана Станковића и Ђорђа Давидовића са више од 20 милиона марака, купујући њихове пословне просторе у Бања Луци  за потребе Путева , Пореске управе, инспекцијских и других служби и агенција.

Посао за истражне органе налази се у чињеници да је „Чајавец“ за ту намјену понудио пословни простор по цијени од 1.700 марака, али се Додик одлучио да свом Слободану Станковићу плати 5.830 марака по квадрату, дакле по троструко већој цијени.
И овај скандал је само још један доказ да овој Влади нису у приоритету ни радна мјеста ни гладни народ, избјеглице, инвалиди, незапослени борци и пензионери.

Њихов једини приоритет је смишљање начина за пустошење буџета Српске и лично бпгаћење. Ово је тужна прилика да се пензионери и не запослени борци  али и цјелокупна јавност присјети Цеце, Бреге, Брене, и остале братије  која нас је увесељавала о трошку ове владе. Додик никада није жалио наших пара да чашћава естрадну сиротињу, плаћа рафтинге и ноћи шампиона. Да није било тих баханалија не би било потребе ни да се уводе овакве драстичније санкције пензионерској и борачкој популацији.

Српска радиканка странка Републике Српске већ четири године указује на чињенице из којих неминовно произилази да ћемо сви на крају Додиковог мандата завршити гладни на казану, док ће они сити вечерати у „Калдери“ и бити спремни да отплове новокупљеном ваздушном флотом, а народ  оставe у биједи, каже се у данашњем саопштењу СРС РС.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog