Društvo

У Грачаници споменик жртвама НАТО и терориста

ГРАЧАНИЦА – У Грачаници ће бити подигнуто спомен-обиљежје Србима и припадницима других народа страдалим од 1989. године до данашњих дана у централном Косову.


 

Одбор за изградњу спомен-обиљежја, који је данас формиран, одлучио је да ово знамење буде подигнуто на простору испред Дома културе у Грачаници, српској енклави надомак Приштине.

Предсједник тог Одбора, проф. др Стојан Секулић је у изјави за Прес центар Грачаница најавио да ће ових дана бити расписан конкурс за идејно рјешење споменика.

Освећење мјеста будућег споменика и постављање крста биће обављено 24. марта, када ће бити одржна комеморација и парастос свим жртвама поводом 11. годишњице бомбардовања НАТО.

У међувремену ће бити отворен жиро рачун за прикупљање средстава потребних за изградњу овог трајног обиљежја, као и акција за утврђивање списка жртава чија ће имена бити уклесана на споменик.

Члан Одбора и градонацелник Приштине са сједиштем у Грачаници Небојша Николић истакао је да ово спомен- обиљежје „не треба никоме да смета јер ће бити посвећено, пре свега, цивилним жртвама као опомена свима, посебно онима који су чинили злочине, да ће се њихова дела и на овај начин жигосати и памтити”.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog