Društvo

Влада РС помаже обнову Ферхадије са 200.000

БАЊА ЛУКА - Премијер Републике Српске Милорад Додик саопштио је данас да ће из буџета бити издвојено 200.000 конвертибилних марака за обнову бањолучке џамије Ферхадије, као и 50.000 КМ Исламској заједници за обнову библиотеке.


Додик је, након разговора са бањалучким муфтијом Едхемом Чамџићем, истакао да ће Влада РС помоћи враћање два простора Исламској заједници у Бањалуци и Козарској Дубици, иако није донијет Закон о реституцији.

Он је казао да је веома задоваљан информацијама које му је пренео муфтија Чамџић у вези са побољшањем безбједности повратника у Српску.

Премијер РС је рекао да су на састанку разговарали и о повратку имовине верским заједницама у БиХ и заједнички оцијенили да тај процес мора бити једнак за све вјерске заједнице.

Чамџић је рекао да Исламска заједница подржава враћање зграде Богословије у Сарајеву Српској православној цркви.

Он се захвалио Влади Српске на помоћи коју пружа, наводећи да је актуелна влада Српске прва која је пружила помоћ за обнову у рату порушене џамије Ферхадије.

Чамџић је казао да је са премијером разговорао и о томе да Исламска заједница ове године учествује, први пут, у обиљежавању страдања у Јасеновцу, гдје је страдао и одређен број Муслимана током Другог свјестког рата.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog