Društvo

Никшић: Рудари остали и 22. ноћ у јами

ПОДГОРИЦА – Рудари никшићких Боксита остали су и 22. ноћ у јами Биочки стан тражећи да им управа рудника написмено да гаранције на захтјеве који се односе на рјешавање њиховог радног статуса.


Представници рудара су о захтјевима у сриједу увече разговарали са министром економије Бранком Вујовићем и директорима Андрејем Кузњецовим и Игором Кисенковим у управној згради на рудокопу Сеоца.

Вујовић је казао да се захтјеви рудара углавном односе на обавезе које су у надлежности послодавца, док се од Владе очекује да ријеши оправдано питање одласка радника из предузећа по социјалном програму, који се нису пријавили у предвиђеном року, а по новом Закону имају право на пензију.

Он је рекао да је послодавац обавезан да се о приједлозима рудара изјасни током дана и истакао да би захтјеви, углавном, требало да буду прихватљиви за послодаваца.

Рудар Радоман Батрићевић казао је да је јасно да производње у јами Биочки стан више неће бити и навео да се „плаши да ће млади радници, који остају у предузећу, имати проблема са послодавцем, јер су обиљежени овим протестом”.

„Очекујемо да и они, уколико не буду задовољни, могу напустити предузеће уз отпремнине по Колективном уговору”, рекао је Батрићевић. Он је упозорио да рудари неће изаћи док се све не потпише и овјери, што очекује да ће бити завршено већ данас.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog