Svijet

Нетанијаху се извинио Бајдену због најаве изградње станова

ЈЕРУСАЛИМ – Израелски премијер Бенјамин Нетанијаху изразио је „жаљење” америчком потпредсједнику Џозефу Бајдену због „несрећне објаве” о изградњи нових 1.600 станова за израелске досељенике у источном Јерусалиму, наводи се у саопштењу из премијеровог кабинета.


„Премијер је разговарао с потпредсједником Бајденом и изразио жаљење због несретног тренутка” ове објаве, каже се у саопштењу.

Израелско министарство унутрашњих послова јуче је најавило изградњу нових 1.600 станова у јеврејском кварту у источном Јерусалиму.

То је објављено у тренутку када је Бајден био у посјети Блиском истоку да промовише почетак индиректних израелско-палестинских преговора, и одмах је наишло на његову осуду.

Палестинци су саопштили да неће поново отпочињати мировне преговоре док се пројекат изградње у источном Јерусалиму не укине.

Секретар кабинета израелског премијера Цви Хаузер рекао је данас израелском јавном радију да је била „грешка” да се то објави током Бајденове посјете и додао да ће изградња израелских станова у источном Јерусалиму да се „настави према потреби”.

Он је рекао да је Нетанијаху синоћ имао врло тешке разговоре са министром унутрашњих послова Елијем Јишаием.

Израел сматра Јерусалим својим главним градом док Палестинци желе да источни дио Јерусалима буде главни град њихове будуће државе.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog