Društvo

Завод дистрофичара: Поново штрајк глађу

БАЊА ЛУКА - Бивши радници „Завода дистрофичара“ поново су ступили у штрајк глађу, након што им је стечајни управник саопштио да није могуће да буду враћени на посао, док ту одлуку не донесе Основни суд у Бањој Луци.


Подсјећамо, представници Владе РС обећали су да ће сви радници, који су добили отказ, ове седмице потписати нове уговоре.

Умјесто да почну са радом, како се и очекивало, дистрофичари су почели поново да штрајкују. Другог излаза кажу, нема.

Закључке Владе добили су у уторак, а јуче су требали почети радити сви они који су добили отказе. Данас више не знају на чему су. Осјећају се изиграни и преварени. Стечајни управник им је рекао да ће суд одлучити да ли ће и када радници бити враћени на посао. Неправда је очигледна, каже бивши радник завода, Драго Новаковић.

Стечајни управник, Радован Радуљ није био расположен за причу. Каже да је уморан од свега и да радници претјерују у својим захтјевима. Суд ће све ријешити, поручује Радуљ.

Члан Одбора повјерилаца Завода и представник министарства рада и борачко инвалидске заштите, Тодор Скакић рекао је да је рок за извршење судске пресуде о враћању радника на посао од седам до 30 дана. Радници ће сигурно бити враћени на посао и то ће вјероватно бити сљедеће седмице, обећао је Скакић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog