Politika

Борис Тадић добија "Штајгер награду"

БЕРЛИН – Предсједник Србије Борис Тадић примиће у суботу у Бохуму, у њемачкој покрајини Сјеверна Рајна-Вестфалија, ''Штајгер-награду'' за поштење, отвореност, људскост и толеранцију.


У образложењу награде се наводи да је „Штајгер (Steiger – један од појмова за рудара или надзорника рудника) синоним за поштење и отвореност рудара, симбол поузданости, вјерности и привржености у добрим као и у тешким временима”.

Ова награда се зато „додјељује личностима из Њемачке и иностранства које својим радом исказују управо наведене особине, које досљедно и поштено иду својим путем, које се ангажују и дају све од себе”.

Поред Тадића, награду ће у суботу примити и амерички позоришни редитељ Боб Вилсон (Wilson), супруга предсједника Њемачке ангажована у више хуманитарних организација Ева-Луизе Келер (Eva-Luise Koehler) и њемачки глумац Армин Милер-Штал (Mueller-Stahl).

Добитници су и британски глумац Кристофер Ли (Christopher Lee), произвођач здраве хране за бебе Клаус Хип (Claus Hipp), њемачки композитор и пјевач Маријус Милер-Вестернхаген (Mueller-Westernhagen) и јорданска принцеза Хаја.

Додјели награде присуствоваће низ личности из њемачког политичког и привредног живота, између осталих и Јирген Ритгерс (Juergen Ruettgers), предсједник владе покрајине Сјеверна Рајна-Вестфалија, која је са 18 милиона становника најмногољуднија њемачка федерална јединица.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog