Svijet

Мексико: Нарко картел отео 8 новинара

МЕКСИКО СИТИ – У Мексику је осморо новинара отето у граничном граду Рејнозу током двонедељног таласа отмица, од којих је троје убрзо ослобођено, а петоро се још увек води као нестало, саопштила Међуамеричка новинарска организација.


АП наводи да су отмице највјероватније извеле нарко банде у мексичкој држави Тамаулипас на обали Мексичког залива у којој се налази град Рејноз, што за сада не могу да потврде градски државни тужиоци нити федерални тужилац у Мексико ситију.

ИАПА је навела да се троје новинара који су отети у периоду између 18. фебруара и 3. марта у Рејнозу, граду на мексичко - америчкој граници, у близини тексашког града Меклејн, појавили живи, али да је један убрзо умро од претрпљене тортуре.

Двоје новинара су живи, али још петоро се и даље воде као нестали.

Мексички дневник „Миленио” објавио је да су новинар и сниматељ отети у Рејнозу и убрзо пуштени и да су напустили град, не желећи да се о томе зна у јавности, а да „изгледа да су их отели припадници нарко картела”.

„Мексичка влада мора хитно да реагује и учини све да новинари буду ослобађани живи”, рекао је јуче предсједник новинарске организације Алехандро Агире. Он је отмице новинара назвао „озбиљним и без преседана на западној хемисфери”.

Из ИАПА је наведено да су новинари коју су били жртве уплашени да то и пријаве мексичким властима.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog