Društvo

Караџић уложио жалбу на одлуку о наставку суђења

ХАГ – Оптужени Радован Караџић уложио је жалбу на одлуку којом је претресно вијеће Хашког трибунала одбило његов захтјев за одлагање суђења до 17. јуна, објавио је суд у Хагу.


Захтјев за одлагање доказног поступка, Караџић је засновао на тврдњи да због одлуке судског секретаријата, коју је у међувремену преиначио предсједник Трибунала Патрик Робинсон у протекла три мјесеца није могао да се припрема за процес, пошто му суд није плаћао сараднике.

Одлуку судије Робинсона да Трибунал исплати трошкове за припрему одбране од почетка суђења 26. октобра до 1. марта, Караџић је у жалби протумачио као потврду да у том периоду није могао да се припрема без сарадника који нису били плаћени.

Караџић, који се брани сам, стога је жалбом поново затражио да суђење, исказом првог свједока, буде настављено 17. јуна, односно пошто му буду надокнађена три мјесеца и три недјеље за припрему које је, како тврди, изгубио.

Као додатни аргумент, Караџић наводи да претресно вијеће које је одлучило да процес настави практично занемарило ту одлуку предсједника Трибунала, што је супротно правилима суда.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog