Društvo

Хаг не пушта генерала Лазаревића на лијечење

ХАГ – Хашки трибунал одбио је захтјев пензионисаног генерала Војске Југославије Владимира Лазаревића да буде привремено пуштен на слободу из здравствених разлога, објављено је у Хагу.


Трибунал је генерала Лазаревића неправоснажно осудио на 15 година затвора због помагања и подржавања злочина над Албанцима на Косову 1999, када је он био командант Приштинског корпуса ВЈ. На ту пресуду, уложио је жалбу, а жалбени поступак је у току.

Лазаревић је тражио да од 1. марта до 12. априла буде пуштен на привремену слободу, како би у Нишу био подвргнут операцији тромбозе на десној нози.

Одбијајући захтјев, жалбено вијеће Трибунала је подвукло да су љекари у судском притвору и кардиоваскуларни специјалисти утврдили да не постоји потреба да Лазаревић буде оперисан.

Како је наведено у одлуци, љекари су Лазаревићу преписали другу терапију, препоручивши му и да „носи еластичну чарапу”.

Прошле године, Трибунал је Лазаревића био пустио на лијечење у Ниш од 25. маја до 5. августа.

Податке о здравственом стању Лазаревића, као и свих других притвореника, Трибунал води као поверљиве. Из докумената доступних јавности произлази да је Лазаревић, током првостепеног суђења, у Хагу већ био оперисан, а да је и у Нишу био подвргнут хируршком захвату.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog