Politika

Калабић очекује извињење од Лагумџије

САРАЈЕВО - Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Драго Калабић рекао је Срни да овај клуб очекује извињење посланика СДП-а Златка Лагумџије у вези јучерашњег вербалног инцидента на сједници овог дома.


"После ранијих увреда и пријетњи које су долазиле према нама, јуче је кулминирало једним примитивним испадом Лагумџије, што на неки начин доказује у каквом стању фрустрације се налази политика чији је и он промотер", истакао је Калабић.

Он је нагласио да је Лагумџијина нервоза потпуно разумљива, с обзиром да је био ратни члан Владе, саборац Ејупа Ганића и Хариса Силјџића, а да су теме јучерашње сједнице биле и `сарајевска политичка елита` и њена улога у протеклом рату и злочинима који су почињени на територији БиХ, поготово у Сарајеву.

"Била је то тешка сједница, и један тежак дан. Очито је да се политика СДП-а и Златка Лагумџије налази у једном ћорсокаку. Јасно је да је Клуб СНСД-а имао све аргументе на својој страни, и да је Клуб СДП-а, потпуно раскринкан, реаговао на такав начин", рекао је он.

Према његовим ријечима, Клуб СНСД-а ће након што добије заједничку изјаву Колегијума дома o овом случају, заузети став о јучерашњим догађајима и обавјестити јавност о начину како ће убудуће поступати у сличним ситуацијама.

"Очекујемо његово извињење, ако иоле држи од нормалног и културног понашања. На тако нешто нисмо навикли, нити смо спремни да на такав начин комуницирамо", поручио је Калабић.

Лагумџија се током јучерашње дискусије о Акционом плану Савјета министара БиХ за провођење пресуде Европског суда за људска права у предмету "Сејдић и Финци против БиХ", излазећи из скупштинске сале окренуо према Калабићу рекавши „Сад бих пљунуо да имам... грађанске снаге да урадим....“, како је забиљежио стенограм.

Ове ријечи услиједиле су након Калабићевог коментара да се Лагумџија према предсједавајућем Клуба посланика СДП-а Мирјани Малић односи као и према бившем предсједавајућем Јози Крижановићу, обарајући претходно постигнуте договоре.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog