Društvo

Младен Шлогар осуђен за убиство Иване Ходак

ЗАГРЕБ - Младен Шлогар осуђен је данас неправоснажно на 30 година за убиство Иване Ходак у октобру 2008. године - јављају хрватски медији.


Неочекиваној одлуци судског вијећа загребачког Жупанијског суда да данас донесе пресуду - претходиле су завршне ријечи одбране и тужилаштва.

Тужилац Дуња Павличек тражила је максималних 40 година затвора за Шлогара, а бранилац Антонио Зујић тврдио је да није било ниједног ваљаног доказа који би упућивао на то да је Шлогар убио Ивану Ходак.

Значајан је исказ Мирослава Горете из Психијатријске болнице у Врапчу који је потврдио да Шлогар пати од поремећаја личности с нагласком на нарцисоидност, манипулативност и социјалну неосјетљивост, али је у тренутку убиства био урачуњив.

Шлогар је ухапшен у фебруару прошле године у Запрешићу гдје је живио као бескућник. Оптужница га терети да је 26-годишњу Ивану Ходак убио из освете њеном оцу, загребачком адвокату Звонимиру Ходаку, којега је наводно сматрао кривцем што је прије десетак година остао без посла и нашао се у тешкој животној ситуацији.

Ивана Ходак убијена је 6. октобра 2008. на стубишту зграде у улици Павла Хатза, гдје је живјела с родитељима.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog