Politika

Подјела Косова једино рјешење

ПОДГОРИЦА - Предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик оцијенио је данас да је подјела Косова једино реално одрживо рјешење,које би могло да буде прихватљиво и за Србе и за Албанце.


Премијер Додик је у интервјуу подгоричком „Дану” рекао да је потпуно реално да ће Албанци врло тешко владати сјевером Косова и оцијенио да ће у том дијелу увијек бити насиља и нестабилности и никад неће бити демократије.„Подјела Косова је једино дугорочно и трајно решење, које је добро и за Албанце”, сматра премијер Републике Српске.

По његовој оцјени, Србији треба дати сатисфакцију како би могла да каже „Ево признајемо”.

Знам да црква и многи људи у Србији не мисле тако, али Србија не смије дозволити да због Косова буде заробљена још 50 година”, казао је Додик оцијенивши да је косовски мит вијековима заробљавао политичку свест Срба.

Одговарајући на питање да ли постоји политичка воља у Србији за овакво рјешење Додик је рекао да се „воља увијек створи, ако се иде за рјешењима”.„То рјешење још нико не помиње па се и не зна да ли постоји воља за то. Сада владају емоције у духу пароле „Не дамо Косово”, а нисмо на Косову”, рекао је Додик.

„Да сам у позицији албанских руководилаца, сјевер Косова бих понудио за трајни мир и разграничење са Србијом”, додао је Додик.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog