Politika

СДС: Позив странкама да подрже сутрашњи Приједлог Закона

БАЊА ЛУКА - Клуб посланика СДС ће у хитну скупштинску процедуру сутра упутити Приједлог Закона о измјенама Закона о пензијском и инвалидском осигурању, којим се бришу нове законске одредбе према којима је дошло до смањења пензија.


СДС позива све парламетарне странке да подрже поменути приједлог и наглашава да терет економског краха, за који је одговорна искључиво Влада РС, не смије да се ломи преко леђа најсиромашнијих слојева становништва.  

-Скандалозно је и за сваку осуду да се ионако сиромашни пензионери, у вријеме нових поскупљења, гурају у амбис глади, док власт истовремено предлаже законе о посебним правима предсједника РС и сенатора којим се бившим и садашњим функционерима дају нове повластице које треба да плаћају осиромашени грађани РС.

У саопштењу ове странке се поручује Влади РС да Фонд ПИО није у проблемима због великог броја пензионера, него зато што је њеном неодговорном и пљачкашком економском политиком уништена привреда која више није у стању да издржи намете. Умјесто што кажњавају пензионере, функционери Владе РС треба да врате новац који су са својим тајкунима опљачкали из буџета, и да тај новац уложе у привреду која је на кољенима.

 

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog