Politika

Бојић: Прича о напуштању институција је као и прича о референдуму

БАЊА ЛУКА - Данашњи састанак код предсједника РС Рајка Кузмановића је био састанак без дневног реда и само је потврдио да представници РС у заједничким органима БиХ не могу да се изборе за равноправан статус у заједничким органима, каже потпредсједник СДС Борислав Бојић.


''Сада, када су на крају мандата, покушавају да створе слику како се боре за интересе Српске и равноправан статус''', рекао је Бојић који је присуствовао састанку као представник СДС. 

Иако је то било најављивано, на састанку није расправљано о напуштању заједничких институција, а СДС је, према Бојићевим ријечима, била спремна да јавно да гаранције да неће сјести у фотеље које напусте представници СНСД у заједничким институцијама.

''Међутим, испоставило се да је прича о напуштању заједничких институција иста као и прича о референдуму – прича која је много пута коришћена од стране владајућег СНСД-а, а никада употријебљена. СДС је била спремна да данас са свим представницима политичких партија у РС дефинише заједничке закључке којима би се заштитили интереси РС у органима БиХ, међутим такви закључци нису предложени нити их је било,па је неизоставан закључак да СНСД поново, искључиво у предизборне сврхе, манипулише јавности'', стоји на крају саопштења које потписује потпредсједник СДС.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog