Društvo

Кацин: БиХ испунила услове за визну либерализацију

ЉУБЉАНА – Посланик Европског парламента Јелко Кацин оцијенио је, у допису високом представнику спољних послова ЕУ Кетрин Ештон и комесару за проширење Штефану Филеу, да је Босна и Херцеговина  испунила све техничке услове из Мапе пута за визну либерализацију.


Кацин је у допису Ештон и Филеу нагласио да је потребно уважити напоре које је БиХ уложила у задовољавање услова за либерализацију визног режима.

Он је поздравио одлуку Европске комисије којом се потврђује да искуства прилива азиланата из Србије и Македоније у поједине земље ЕУ, послије укидања визног режима за наведене државе, неће и не смије угрозити позицију БиХ.

Кацин позива Комисију да представи правни приједлог за либерализацију визног режима у првој половини прољећа, наводи се у саопштењу из Кациновог кабинета.

Напори који су уложени у испуњавање услова за либерализацију визног режима показују значајан напредак у БиХ, нагласио је Кацин и упозорио да је то само један у низу корака који БиХ треба да испуни како би стекла пуно чланство у ЕУ.

„Послије испуњавања услова из Мапе пута, БиХ нипошто не би требало да узме годишњи одмор”, закључио је Кацин.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog