Društvo

Београд: Повучена оптужница против Трифуновића

БЕОГРАД - Бивши командант ЈНА Владо Трифуновић изјавио је у сриједу да је срећан што је Више јавно тужилаштво у Београду одустало од оптужнице која га је теретила за подривање војне и одбрамбене моћи земље и додао да би поново поступио исто.


 

"Знао сам свој посао, знао сам шта ваља радити у којој ситуацији. Ситуација је била таква да сам морао тако поступити, као што сам поступио у Вараждину. Не кајем се због тога и данас бих урадио исто", рекао је Трифуновић. Он је навео да је срећан што је дочекао да се послије 19 година оптужница повуче.


"Искрено, питам се шта се чекало до сад", рекао је Трифуновић и упутио поруку држави да мора да заврши посао. Након што суд донесе рјешење о обустави поступка, држава би морала да се позабави обештећењем, од исплате ускраћених пензија до обезбијеђења станарског права, казао је Трифуновић. "Очекујемо да држава заврши сва питања и без наших захтијева", рекао је он.

Више јавно тужилаштво у Београду одустало је у сриједу од оптужнице против генерала Трифуновића и још четворице официра Југословенске народне армије, које је војно тужилаштво теретило за подривање војне и одбрамбене моћи земље.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog