Politika

Пахор синоћ изненада посјетио Тадића

ЉУБЉАНА – Кабинет словеначког премијера Борута Пахора потврдио је да је премијер синоћ боравио у Београду на разговору са предсједником Србије Борисом Тадићем.


Пахоров кабинет потврдио је за словеначку агенцију СТА информацију дневника „Дело” да је премијер Словеније синоћ у Београду разговарао са Тадићем.

Према писању листа ''Дело'', премијер Пахор је синоћ из Порторожа након посјете Копру изненада отпутовао авионом у Београд како би са српским предсједником разговарао о његовом могућем учешћу на конференцији о западном Балкану заказаној за суботу на Брду код Крања.

Словеначки премијер је новинару ''Дела'' пред одлазак изјавио да се преко ноћи десило нешто због чега мора одмах отпутовати у иностранство.

Очекује се да ће детаље о синоћњем разговору са предсједником Тадићем, словеначки премијер саопштити на данашњој конференцији за новинаре послије сједнице владе, која се одржава у 14 сати.

Србија не прихвата учешће на међународним и регионалним скуповима на којима Косово није представљено по принципима дефинисаним резолуцијом 1244 Савјета безбиједности УН, као Косово-Унмик.

Косовски званичници инсистирају да учествују као „представници државе Косово”.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog