Društvo

Мићић угостио отправника америчке амбасаде

БИЈЕЉИНА – Отправник послова америчке амбасаде у БиХ, Џонатан Мур, посјетио је данас Бијељину, и разговарао са начелником општине Мићом Мићићем.


 

У изјави новинарима након састанка, Мур је рекао да се код господина Мићића распитивао о економској и политичкој ситуацији у Бијељини и овом дијелу БиХ.

"Разговарали смо о обичним темама, каква ће бити будућност, и економска и контексту факултета у граду. Добили смо много информација о пројектима у Бијељини, како напредује изградња канализације и слично. Задовољан сам информацијом коју сам чуо и важно је да и представници свих народа играју своје важне улоге у влади и администрацији општине и Града. Након састанка ћу посјетити Јању, да се увјерим каква је ситуација у том месту и да се састанем са повратницима и сазнаћу непосредно каква су њихова мишљења" рекао је Мур.

Мур је нагласио да укупну слику квари економска криза, која подједнако утиче и на Бијељину, као и на његов родни град Чикаго. Додао је и да се увјерио да постоје потенцијали, које је могуће искористити уколико буде више инвестиција и развијања партнерстава са америчким и европским градовима.

Начелник Бијељине Мићо Мићић је рекао да посјету америчког званичника доживљава као признање својим сарадницима и општинској администрацији за напоре у прављењу демократског амбијента и владавине људских права у Бијељини.

"Наравно, имамо још пуно проблема и то смо и рекли представницима Амбасаде и да покушавамо да негатвине ефекте светске економске кризе смањимо. Покушавамо да кроз изградњу индустријске зоне направимо нова радна места посебно је наишло на одобравање. Индустријска зона ће вјероватно омогућити отварање нових радних мјеста, нова радна мјеста ће направити амбијент да и повратници и расељена лица и сви људи који су на Бироу могу добити посао" рекао је Мићић након састанка са Муром.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog