Svijet

Ракета из Газе убила страног радника у Израелу

ЈЕРУСАЛИМ – У ракетном нападу на територију Израела из појаса Газе погинуо је један страни пољопривредни радник, саопштио је портпарол израелске војске.


Пројектил је испаљен на Израел у тренутку када је у краткој посjети Гази била висока представница ЕУ за спољну политику Кетрин Ештон.

Ештон је одмах осудила „сваки облик насиља”.

За данашњи ракетни напад одговорност је преузела мало позната група муслимана салафиста из Газе блиска Ал Каиди која се зове Бригада Ансар ал-Суна (Присталице традиције пророка).

Према извjештају израелског војног радија жртва данашњег напада је страни радник, стар око 30 година, док други медији јављају да се ради о Тајланђанину.

Како наводи израелска војска ради се о трећој ракети која је од сриједе увече испаљена на Израел из ове палестинске енклаве која је под вођством екстремистичког Хамаса.

Наоружане палестинске групе у Гази су испалиле око 150 ракета и 75 граната на Израел од краја тронедјељне израелске офанзиве на ту територију у децембру 2008. и јануару 2009, према наводима израелске војске.

Газа је под економском блокадом Израела од јуна 2007. када је контролу над њом преузела екстремистичка исламска фракција Хамас.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog