Društvo

У Поточарима потврђене манипулације жртвама

Меморијални центар је потврдио да у Поточарима нису сахрањене само сребреничке жртве из јула 1995. године него и Бошњаци који су раније страдали у рату.


Директор Меморијалног центра Мерсед Смајловић потврдио је да је у Поточарима укупано око 50 особа које нису страдале јула 1995. године уз образложење да је то рађено "из сентименталних разлога" те да је ријеч о сродницима сребреничких жртава.

Смајловић је најавио да ће ови гробови бити измјештени на посебно гробље.

Горан Крчмар, шеф тима Владе РС за тражење несталих, изјавио је јуче да је у Меморијалном центру Поточари сахрањено је најмање 350 Бошњака који нису сребреничке жртве из јула 1995 и да су ту сахрањена и лица која су страдала 1992. године у Зворнику и Братунцу.

Он сматра да ће морати вршити есхумација тих тијела да би се тачно утврдило о коме и о чему се ради.

Медији су ове недјеље објављивали текстове о манипулацијама са сребреничким жртвама из јула 1995. године са именима 22 муслиманска војника која су по војној евиденцији њихове ратне јединице погинули у ратниом операцијама а сахрањени су у Меморијалном центру Поточари.

Као сребреничке жртве приказане су и особе које данас живе у Србији, те неки који су два пута рођени и умрли или чак никада нису ни рођени, за шта постоје материјални докази.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog