Sport

Јелена у финалу

Тенисерка Србије Јелена Јанковић пласирала се у финале турнира у Индијан Велсу, пошто је савладала Аустралијанку Саманту Стосур са 2:0 (6:2, 6:4).


Почетак меча припао је Аустралијанки - 11. на ВТА листи, која је повела са 2:1, али је затим услиједила серија Јанковићеве од пет гемова, па је за око 40 минута добила први сет. Играла је веома добро, а њена противница олакшала јој је посао многобројним грешкама.

У наставку, тенисерке су биле изједначене. Јанковићева је, ипак, успјела да поведе са 5:3, изгубила је још један гем прије него што је окончала меч за један сат и 29 минута.

Послије меча Јанковићева је истакла да је задовољна како игра у Индијан Велсу, јер на претходна два турнира није била у најбољој форми.

„Мислим да сам нашла одговор на њене сервисе. Ово је велика побједа за мене, јер Саманта је дефинитивно одлична тенисерка”, рекла је Јанковићева и захвалила публици на подршци.

У финалу у недјељу састаће се са побједницом меча између Агњешке Радванске из Пољске, која је пети носилац на турниру и Каролине Возњацки из Данске - другог носиоца на турниру.

Јелена Јанковић постављена је за шестог носиоца.

Укупан наградни фонд турнира је 4.500.000 долара, а побједници ће припасти 700.000 долара, а финалисткињи 350.000.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog