Sport

Борац однио бод из Широког

Широки Бријег  - Фудбалери Борца из Бање Луке освојили су бод у дербију 18. кола Премијер фудбалске лиге на стадиону Пецара снаге против Широког, након што је сусрет завршио без побједника и голова, 0:0.


Домаћи су много боље отворили сусрет и практично од првог судијског звиждука кренули офанзивно ка голу Бањолучана. Пред голом Борца редале су се прилике у првих двадестек минута игре, али изабраници тренера Тонија Карачића нису успјели наћи пут до мреже Борца.

Након уводног притиска домаћих, Борац је успио успоставити теренску равнотежу, а Бањолучани су у неколико наврата из контранапада опасно запријетили голу Широкобријежана. Најбољи појединац у редовима бањалучке екипе данас, Стевановић, имао је сјајну прилику за госте пет минута прије одласка на одмор, али његов ударац завршава мало покрај десне стативе гола домаћих.

У наставку је темпо игре прилично опао. Борац је и даље своје шансе тражио преко контранапада, док је Широки покушавао угрозити гол Борца углавном из прекида. Милош Милиновић, голман Борца, сјајно је реаговао у 72. минути, када је крајњим напором избацио лопту у корнер, након шута Мислава Кароглана.

Кароглан је био најрасположенији играч у редовима домаћих, па је још два пута опасно запријетио голу гостију, али лопта није нашла пут до мреже данас одличног Милиновића. Последњу прилику на утакмици имао је Далибор Шилић, али његов шут из слободног ударца одлази далеко преко гола.

До краја сусрета Борац је успио умртвити игру и у Бању Луку однијети вриједан бод са Пецаре.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog