Društvo

Збринута филмска екипа са Зеленгоре

САРАЈЕВО - Петар Голијанин, који је синоћ са још три лица евакуисан са Зеленгоре, осјећа се добро и његово здравствено стање је стабилно, изјавила је портпарол Универзитетско-болничког центра ''Кошево'', Биљана Јандрић.


Овај пацијент је задобио фрактуру лијевог кољена, а доктори ће данас одлучити да ли ће извршити операцију или ће само пунктирати кољено, рекла је Јандрићева.

Три лица која су, такође, синоћ довезена након несреће на Зеленгори нису повријеђена и они су пуштени кућама.

Припадници ЕУФОР-а евакуисали су синоћ хеликоптером са Зеленгоре сниматеља и аутора филма "Зеленгора", Радојицу Ћосовића из Фоче, Вељка и Петра Голијанина, те Бојана Лопатића са Пала, које је јуче затрпала сњежна лавина док су снимали туристичко-промотивни филм о овој планини.

Ћосовић рекао је да се несрећа догодила између Чемерна и Орловачког језера.

Лавина се сручила на њихова два возила и једно гурнула у провалију.

"Преживјели смо праву драму, која се завршила срећно, упркос повреди нашег друга Петра Голијанина", рекао је Ћосовић. Он је навео да су ишли на Зеленгору по сунчаном дану, са два возила-гусјеничара, са планинског превоја Чемерно, у правцу Орловачког језера, када их је одједном на око 1.600 метара надморске висине, захватила сњежна лавина, која је прекрила око хиљаду квадратних метара површине.

"Успјели смо напустити возила сва четворица, али је дио лавине, за собом, низ стрму падину, повукао возача Петра Голијанина и његово возило. Петар је прошао са поломљеним кољеном. Екипа је у снијегу, ложећи ватру, помажући повријеђеном и чекајући спас, у сњежној блокади провела скоро шест часова", рекао је Ћосовић.

Он је додао да им је хеликоптер ЕУФОР-а, опремљен за спасавање унесрећених у ноћним часовима, стигао у помоћ око 20.30 часова.

"Све је прошло у најбољем реду, захваљујући прије свега високо професионалној обучености припадника ЕУФОР-а, који су нас, хеликоптером, евакуисали и пребацили на сигурно", истиче Ћосовић, чија је камера успјела забиљежити драматичне кадрове из сњежне лавине на планини Зеленгори.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog