Društvo

Станковић оклеветао Косорову

ЗАГРЕБ –Хрватска премијерка јадранка Косор оштро је реаговала на емисију ХТВ-а „Недељом у два” у којој је изнијето да јој је додијељен стан у центру Загреба отет од породице Дробац.


Косорова тврди да је таквим неистинама и клеветама новинар Александар Станковић имао намјеру искључиво нашкодити њеној части и угледу.

У саопштењу за јавност адвокатске канцеларије која заступа Косорову наводи се да је новинар Станковић у тој емисији „судбину једне несрећне породице повезао директно с госпођом Косор, конструишући тезу да је породица Дробац избачена из стана у Загребу, како би Косор уселила у тај стан” и да је „Станковић изнио неистиниту тврдњу да је Косор тај стан стекла и откупила незаконито”.

„Сви наводи изнесени у емисији у цјелости су неистинити, крајње злонамјерни и израз су досад незабиљеженог непрофесионализма”, наводи адвокатска канцеларија и напомиње како Косорову нико прије емисије није контактирао, нити тражио коментар на тему која се припремала.

Подсјећајући да је Косор више пута демантовала такве и сличне наводе, адвокати поново истичу да је Косор стекла станарско право на стану у Загребу, Шеферова 4, у складу са тада важећим Законом о стамбеним односима и стан откупила у цјелости законито, што је недавно потврдило и Државно тужилаштво.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog