Republika Srpska

Папандреу поновио да Грчкој не треба финансијска помоћ

БЕРЛИН – Премијер Грчке Јоргос Папандреу поновио је, у телефонском разговору са њемачком канцеларком Ангелом Меркел, да Грчкој у овом тренутку није потребна финансијска помоћ, саопштио је портпарол немачке владе.


„Канцеларка Ангела Меркел разговарала је телефоном с грчким премијером Јоргосом Папандреуом о тренутној ситуацији у еврозони. Грчки премијер је поновио да Грчкој није потребна никаква финансијска помоћ”, наводи се у саопштењу портпарола њемачке владе.

Меркелова је поновила да подржава реформску политику Грчке и нагласила да је Европска унија одлучна у намјери да учини све што је потребно да обезбиједи стабилност еврозоне, пренио је Ројтерс.

Лидери Европске уније требало би да разговарају о механизмима подршке Грчкој на састанку у Бриселу 25. и 26. марта.

Грчка ће можда морати да се обрати Међународном монетарном фонду уколико рјешење у ЕУ не буде пронађено, пренијели су медији.

Меркелова је прије неколико дана упозорила да одлука о пружању помоћи Грчкој не би смјела да буде непромишљена, али и додала да искључење из зоне евра у будућности мора да буде могућа посљедица за земље које угрожавају стабилност блока.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog