Politika

Како је Херман ван Ромпеј подржао Србију

ЉУБЉАНА - Недоласком на конференцију о Западном Балкану на Брду код Крања, предсjедник Европског савjета Херман ван Ромпеј дао је погрешан сигнал Србији, оцjењује у понедjељак словеначко ‘’ Дело’’.


"Својим  чином је несвjесно подржао Србију у њеној потпуној комуникацијској блокади Косова, а тиме што је свој долазак на Брдо условио доласком Тадића, Србију је уздигао у привилегован положај регионалне велесиле, која је важнија од осталих", наводи дневник.


‘’Дело’’ констатује да је Ван Ромпеј тиме "у свом незнању можда послао погрешан сигнал који може имати негативне посљедице за нормализацију односа на Балкану" и додаје да је "Београд можда сада добио сигнал да себи на Балкану може пруиштити више од других".

Лист, такодђе, наводи да "не треба заборавити да је Борис Тадић прво, још у вријеме птујског сусрета трилатерале СХС, како су медији назвали састанак Тадића, Јадранке Косор и Борута Пахора прије неколико недјеља, пристао на састанак на којем ће бити и представник Косова, само да не буде никаквих ознака или државних симбола".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog