Politika

Шађирбеј: Србија сем Ганића тражи још 400 муслимана

САРАЈЕВО - На потјерницама из Србије за ратне злочине у БиХ, осим члана ратног предсједништва РБиХ Ејупа Ганића, налази се још 400 лица - тврди ратни министар иностраних послова РБиХ и њен некадашњи амбасадор при УН Мухамед Шаћирбеј, за сарајевску штампу.


Он сматра да су сада критични моменти, не само за Ганића, него за цијело ратно руководство у Сарајеву, па и БиХ.

"Оно што је у почетку био мудар потез, а то је да траже изручење Ганића у Сарајево, на крају постаје не баш толико мудар потез за БиХ. То је мудар потез за међународну заједницу и Београд", изјавио је Шаћирбеј.

Он је оптужио Велику Британију да Ганићевим хапшењем "жели да преправља историју и политику коју је имала према БиХ".

Говорећи о списку 45 организација из БиХ повезаних са тероризмом Шаћирбеј каже:

''Нема сумње да је та стратегија постоји. Али, ми Бошњаци смо нормални људи, Европљани. Ми смо научили живјети по цивилизираним правилима. Нас изненађује када нас други гледају другачије.

Гледајте, прије неколико мјесеци смо говорили о шемама, сада имамо писмо Џона Мејџора, па имамо случај 'Ганић' и још има најмање десет индикација да неко покушава протумачити Бошњаке и БиХ као терористичку опасност!

Можда ми нисмо тачно разумјели двије или три индикације или документа, али не може бити да их десет нисмо исправно схватили и да не постоји план да нас прикажу као терористе''.

Коментаришући ситуацију у Странци демокатске акције, Шаћирбеј је оцијенио да се темељ на коме та странка стоји осипа као пијесак.

"Не знам је ли СДА странка са темељем или више личи на огромни брод у малом језеру. Она само плута на таласима, а таласи долазе са Запада, дакле из Лондона и Америке. А тако ни странка ни држава не могу преживјети", сматра Шаћирбеј.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog