Politika

Додик поручио: Дорис Пак, скини се с' нас

БАЊА ЛУКА - Премијер Републике Српске Милорад Додик критиковао је данас европског парламентарца Дорис Пак која је поново оптужила Српску за опструкцију реформи у БиХ.


Додик је изјавио новинарима у Бањој Луци да Пакова више није извјестилац Европског парламента за БиХ и да је "крајње вријеме" да их остави на миру.

Додик је рекао да за Српску нису прихватљиви ставови извјестиоца Европског парламента за БиХ Дорис Пак да треба ући у свеобухватне промјене у БиХ, да треба мијењати Предсједништво БиХ и начин његовог рада, да треба изабрати једног предсједника, наводећи да је то с јасним циљем да се деградира присуство Српске у Предсједништву.

"Колико ја знам она није задужена за Балкан и да се бави БиХ и у том погледу. Хвала што нам је правила проблеме, а крајње је вријеме да се скине са нас'', рекао је Додик.

У извјештају Пакове наводи се да би Европски парламент требало да изрази дубоку забринутост због нестабилне политичке климе и недостатка заједничке визије два ентитета у БиХ. У извјештају се осуђује употреба запаљиве реторике која "поткопава процес међуетничког помирења и функционисање државних структура" и изражава незадовољство ограниченим напретком БиХ као потенцијалног кандидата за чланство у ЕУ.

Пакова је позвала шефа спољне политике ЕУ Кетрин Ештон и комесара за проширење Штефана Филеа да у потпуности употријебе моћ ЕУ према политичарима у БиХ, пише интернат портал ЕУ "ЕУ обзервер".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog