Republika Srpska

Јелашић поднио оставку

БЕОГРАД – Гувернер Народне банке Србије (НБС) Радован Јелашић изјавио је данас да подноси неопозиву оставку и да ће затражити престанак радног односа у НБС, напомињући да је о томе обавијестио предсједника Србије Бориса Тадића и премијера Мирка Цветковића.


„Оставку дајем само и искључиво из личних разлога”, објаснио је Јелашић и поручио да није било политичких притисака да поднесе оставку.

„Морам многе и да изненадим и да кажем да за ових шест година на НБС није било већих политичких притисака”, рекао је Јелашић на конференцији за новинаре.

Он је напоменуо да ће „до последњег дана” остати на мјесту гувернера НБС, све док Скупштина Србије не изабере новог гувернера.

Јелашић је додао да није у „цајтноту”, јер још није потражио други посао, нити има конкретне понуде.

Упитан како су реаговали Тадић и Цветковић на његову оставку, Јелашић је одговорио да је наишао на „позитиван пријем”, јер су „они изразили жаљење, али и разумјевање”.

„Мислим да сам, послије девет година, довољно дуго провео у овој институцији и мислим да је добро да дођу неки други људи”, нагласио је Јелашић.

„Што се тиче суштине како се спроводе монетарна политика, супервизија банака, осигуравајућих друштава”, закључио је Јелашић, „гарант да ту неће бити промјена није само аранжман са ММФ, већ и моје колеге вицегувернери”.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog